Ripple CEO gelooft dat Bitcoin slecht is voor het klimaat, maar critici zeggen dat XRP erger is.

Ripple CEO Brad Garlinghouse moedigt bedrijven aan om energie-efficiëntere digitale middelen te gebruiken.
Ripple CEO gelooft dat Bitcoin slecht is voor het klimaat, maar critici zeggen dat XRP erger is.

Beheer van klimaatgerelateerde risico’s
Bitcoiners terugduwen
Ripple CEO Brad Garlinghouse heeft in zijn tweet van 30 oktober, vol lof over het New York State Department of Financial Services (NYDFS) en zijn beslissende inspanning om de klimaatverandering tegen te gaan, nog een keer de aandacht gevestigd op Bitcoin, ’s werelds grootste cryptocurrency.

Garlinghouse maakt zich zorgen over de enorme ecologische voetafdruk van Bitcoin, en daarom moedigt hij bedrijven aan om cryptocurrency’s te adopteren die „energie-efficiënter“ zijn:

„Als meer bedrijven (Square, RH, MicroStrategy, PayPal) de diensten voor BTC vasthouden/verstrekken, cruciaal om de koolstofimpact te beperken EN meer energie-efficiënte activa te gebruiken“.

Beheer van klimaatgerelateerde risico’s


Zoals gerapporteerd door de V.S. Vandaag, werd NYDFS de eerste bankwezenregulator in de V.S. om aan de risico’s van de klimaatverandering met betrekking tot Okt. 29 te richten.

Een circulaire die door NYDFS inspecteur Linda Lacewell voor financiële instellingen is geschreven, richt zich ook op het negatieve milieueffect van cryptocurrency mining, wat een slecht voorteken is voor institutionele adoptie.

Dit speelde natuurlijk in de hoofden van Ripple, het bedrijf dat het leeuwendeel van het totale XRP-aanbod in handen heeft.

Afgezien van de „Chinese munt“-verhaaltjes, raakt de in San Francisco gevestigde decacorn routinematig aan de groene credit van XRP, terwijl hij hardnekkig berekent hoeveel gloeilampen er door Bitcoin-mijnwerkers zouden kunnen worden aangedreven.

Gerelateerd aan
Ripple legt uit waarom XRP duurzamer is dan BTC en ETH ter ere van de Dag van de Aarde.
Bitcoiners terugduwen
Bitcoiners heeft Garlinghouse’s tweet niet laten glijden. Kraken’s Bitcoin-strateeg Pierre Rochard wees er al snel op dat de cryptocurrency zelf geen carbon impact heeft. Broeikasgassen komen namelijk vrij als gevolg van de elektriciteitsproductie.

Ondertussen merkte Ryan Selkis, de oprichter van Messari, op dat het runnen van Ripple nodes veel erger is voor onze planeet omdat ze een boerderij met servers nodig hebben:

„Klimaatverandering zou eigenlijk veel erger zijn als we allemaal Ripple nodes moesten draaien omdat je een institutionele server farm nodig hebt om de XRP blokketen te controleren die alleen Ripple zich kan veroorloven om te draaien.“

Je streaming-gewoontes vereisen ook veel energie. Monsterlijke datacenters zullen naar verwachting in acht jaar tijd 29 procent van de elektriciteit in Ierland verbruiken.