Hvad bestemmer prisen på en bitcoin?

Hvad bestemmer prisen på en bitcoin? Dette spørgsmål stilles af mange. De økonomiske faktorer for udbud og efterspørgsel har selvfølgelig en afgørende indflydelse på prisen på bitcoin. Der er dog også andre faktorer, såsom regulering, tilgængelighed ved børser, omkostningerne ved blokbelønninger og omkostningerne ved minedrift.

Gamdom.com – Deltag i kampen om $ 50.000 Start optjeningspoint for alle satsede Gamdom-mønter, og se, hvor langt du kan bestige leaderboardet!

I denne artikel ser vi hurtigt på disse faktorer og forklarer, hvordan de kan påvirke prisen på den førende kryptokurrency.

  1. Udbud og efterspørgsel

Udbud og efterspørgsel er de mest betydningsfulde faktorer til bestemmelse af prisen på ethvert aktiv, og Bitcoin er ingen undtagelse. Diamantpriserne er høje, fordi de er lavet af diamanter, der er sjældne i naturen. Men hvis markedet pludselig blev genopfyldt med en stor skat af diamanter, som ville fordoble antallet, ville det straks føre til et markant fald i diamantpriserne. Sådan fungerer udbud og efterspørgsel i en økonomi.

Bitcoin-reserver er begrænset til kun 21 millioner mønter. Indtil videre er ca. 18,2 millioner bitcoins blevet udvundet i verden. Hvert 10. minut, når minearbejdere opdager en ny blok, modtager de 12,5 bitcoins for dette arbejde, som genopfylder den samlede forsyning med mønter i verden. Derfor kan vi argumentere for, at Bitcoin i øjeblikket er underlagt inflation. Når først alle 21 millioner bitcoins er udvundet, stopper inflationen dog.

Som du ved, i maj 2020, finder Bitcoin halvering sted – halvering af minearbejdernes aflønning. I Bitcoin sker denne ændring hvert fjerde år, og dette hjælper med at begrænse væksten i udbuddet af mønter. Denne gang reduceres belønningen for den udvindede blok til 6,25 BTC.

Halvering vil føre til, at efterspørgslen efter bitcoins vil vokse i et hurtigere tempo, end udbuddet af mønter vil stige. I teorien skal dette hjælpe med at hæve prisen på bitcoin.

Trending:
Monero har opdateret max efter aktivering af Oxygen fork

  1. Produktionsomkostninger

Bitcoin-minedrift er en energiintensiv proces, og produktionen af ​​mønter er derfor forbundet med slående omkostninger. Minedrift kræver meget strøm for at fungere, da disse maskiner løser mange problemer for at udvinde den næste blok. Samlet set har bitcoin-minearbejdere rundt om i verden brug for omkring 77,78 teravat / time el – lige så meget som et land som Chile bruger.

I 2019 blev det anslået, at minedrift en bitcoin kræver elektricitet til en værdi af mellem $ 3.000 og $ 4.000: skønt dette afhænger af omkostningerne ved elektricitet i et bestemt område, hvor minedriftene ligger.

Der er en masse debat: om produktionsomkostningerne er relateret til prisen på bitcoin eller ej. Satoshi Nakamoto selv sagde engang, at „prisen på enhver vare har tendens til produktionsomkostningerne.“ Imidlertid er der også udtrykt mange argumenter imod dette.

Begrebet pris for en vare eller tjeneste, der bestemmes af det arbejde, der er brugt på den, er kendt som „teorien om arbejdets værdi“ og er populær blandt marxister. Imidlertid hævder andre økonomer, at prisen på en vare eller tjeneste bestemmes af, hvor meget de er villige til at betale for det, uanset den indsats, der er brugt.

Det er en lang og kontroversiel diskussion. Imidlertid er det eneste, der er specificeret, at prisen på minedrift på en eller anden måde påvirker prisen. Når der opstår en dyb retracement på markedet, vender bitcoins pris tilbage til produktionsomkostningerne, inden de igen oplever betydelige gevinster.

Det skal også forstås, at halvering vil føre til en stigning i omkostningerne ved at producere en mønt, og dette vil sandsynligvis påvirke bunden af ​​markedet. Og hvis bitcoin falder under produktionsprisen, vil minearbejdere sandsynligvis slukke for deres gadgets, da minedrift bliver urentabel for dem.

Trending:
Bahamas lancerer sin CBDC
Tilstedeværelsen af ​​BTC på børser
Du kunne ikke købe eller sælge bitcoins, hvis de ikke var på børsen. At købe bitcoins på kryptobørs er den nemmeste måde at få mønter på. Hvis tilgængeligheden af ​​mønter på børser falder, vil køb af bitcoins være udfordrende, hvilket vil føre til en stigning i prisen. Minearbejdere vil dog altid opføre nye mønter på børser, da de skal betale deres elregninger.

  1. Konkurrence fra altcoins

Bitcoin er stadig den mest dominerende kryptokurrency i verden. Men hvis konkurrencen mellem kryptokurver begynder at blive varm, kan vi forvente, at kapitaliseringen af ​​bitcoin-markedet vil falde, og penge begynder at gå til altcoin-markedet. Det kan påvirke hastigheden af ​​bitcoin.

Trending:
Gråtoner rapporterede en stigning i investeringerne i Ether

  1. Forordning

Dette er en af ​​de mest betydningsfulde faktorer, der påvirker prisen på bitcoin. Regeringer over hele verden søger at regulere Bitcoin- og kryptomarkedet, wh