Hong Kong Bitcoin ATM Crooks Deel van de Bende

  • Drie Bitcoin ATM-boefjes in Hong Kong worden beschouwd als deel uitmakend van een breder syndicaat.
  • De politie van Hong Kong arresteerde de drie nadat er $30.000 was gestolen uit 11 geldautomaten.
  • Zes mobiele telefoons werden in beslag genomen als onderdeel van het onderzoek, de eerste in zijn soort in het land…

Drie mannen die in Hong Kong zijn gearresteerd voor het oplichten van Bitcoin-automaten voor het uitdelen van gratis contant geld, maken volgens de politie van Hong Kong deel uit van een groter syndicaat. De South China Morning Post onthulde de arrestatie van het trio in het weekend en beweerde dat ze de Bitcoin Trader ATM’s van bijna HK$230.000 (US$30.000) hadden opgelicht met behulp van geheime achterpoortjes, maar de politie verdenkt hen ervan deel uit te maken van een groter syndicaat dat in het land actief is.

Bitcoin ATM Loopholes geëxploiteerd door Gang

De politie van Hongkong werd van de zwendel op de hoogte gebracht door twee cryptocentransacties, die aangifte deden van onregelmatigheden met de machines, waarbij ze vermoedden dat de verantwoordelijken gebruik hadden gemaakt van de mazen in de geldautomaten, waardoor ze zonder officiële toestemming geld konden opnemen.

De politie heeft niet precies onthuld welke mazen in de wet om voor de hand liggende redenen werden uitgebuit, behalve om te zeggen dat er waarschijnlijk sprake was van het omzeilen van het verificatieproces. Deze zaak is de eerste die in Hong Kong is geregistreerd met Bitcoin ATM-fraude, maar het zal niet de laatste zijn als het vermoeden van de politie dat het trio deel uitmaakt van een breder netwerk van Bitcoin ATM-fraudeurs.

Bende werkt niet alleen

Als de politie in eerste instantie dacht dat het trio op eigen houtje handelde, werd dit idee al snel uit de weg geruimd, met contant geld en zes mobiele telefoons die in het kader van het onderzoek werden teruggevonden. Hoofdinspecteur Wilson Tam Wai-shun van het cyber security and technology crime bureau zei zaterdag dat de mannen in feite de „kernleden achter het syndicaat“ vertegenwoordigden en weigerden verdere arrestaties uit te sluiten, waaruit blijkt dat de Bitcoin ATM-zwendel wijder verbreid is dan ze eerst dachten.